Menu

Fasola w sosie pomidorowym

PODSTAWA ANGIELSKIEGO ŚNIADANIA

  • Wysoka zawartość białka
    Wysoka zawartość białka
  • Źródło błonnika
    Źródło błonnika
  • Bez glutenu
    Bez glutenu
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN

Fasola w sosie pomidorowym

PODSTAWA ANGIELSKIEGO ŚNIADANIA

Fasola jest świetnym źródłem białka dla osób stosujących dietę wegańską, wegetariańską czy odkwaszającą organizm. Warto wspomnieć, że posiada właściwości zasadotwórcze. Skutecznie neutralizuje nadmierną zawartość kwasów powstałych wskutek spożywania przetworzonej żywności. Działa wzmacniająco w przypadku wyczerpania psychicznego i fizycznego, rekonwalescencji i niedożywienia. Jest bogata w potas, wapń, a w przeciwieństwie do grochu nie zawiera sodu – warto wprowadzić ją do diety w przypadku nadciśnienia. Oprócz tego jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie, poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia.                                                                                                                                                                                                                                                                                              Według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej fasolka korzystnie działa na wątrobę i płuca, a poza tym działa upiększająco na skórę. Dzięki niej odzyskamy moc i witalność.

Fasolka w sosie pomidorowym to dobry pomysł na szybki obiad, lunch albo kolację. Możecie ją podawać z kaszą jaglaną (spotęguje działanie alkalizujące), ryżem albo kaszą. Spróbujcie przyrządzić ją po angielsku: zwyczajnie wylać podgrzaną fasolkę na pieczone ziemniaki, grzanki czy smażone jajka.

ZIARNA FASOLI W SOSIE POMIDOROWYM. PRODUKT PASTERYZOWANY.
Składniki:
woda, fasola „Jaś”65%, koncentrat pomidorowy 15%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają: soję), olej rzepakowy, sól, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, aromat naturalny], przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (220 g)% RWS* w porcji (220 g)
1Wartość energetyczna518 kJ / 123 kcal1140 kJ / 270 kcal14%
2Tłuszcz0,8 g1,8 g3%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0,2 g1%
4Węglowodany20 g45 g17%
5w tym cukry3,6 g8,0 g9%
7Białko6,2 g14 g28%
8Sól0,49 g1,1 g18%
6Błonnik4,3 g9,5 g-
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

Masa netto: 440 g
Kod EAN: 5900672300024