Menu

Danie obiadowe Chili Sin Carne roślinne

SMAK KUCHNI TEKSAŃSKIEJ

  • Bez dodatku cukru
    Bez dodatku cukru
  • Niska zawartość tłuszczów nasyconych
    Niska zawartość tłuszczów nasyconych
  • Wysoka zawartość białka
    Wysoka zawartość białka
  • Bez glutenu
    Bez glutenu
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN

Danie obiadowe Chili Sin Carne roślinne

SMAK KUCHNI TEKSAŃSKIEJ

Chili Sin Carne to klasyczne danie kuchni teksańskiej. Jest to wegetariańska wersja dania mięsnego, czyli słynnego chili con carne. Nasz danie obiadowe  to gęsty sos pomidorowy z warzywami i roślinnym mięsem idealnie pasuje do nachosów, meksykańskiej tortilli lub klasycznych naleśników, a także makaronów i innych kreatywnych dań. Nasza wersja jest w 100% roślinna, dzięki czemu sos chili sin carne od marki Primavika jest odpowiedni dla wegan i wegetarian. W słoiku z naszym wegańskim chili sin carne zamknęliśmy bardzo aromatyczny i gęsty sos pomidorowy. Znalazła się w nim również kukurydza oraz czerwona fasola – podstawowe składniki każdego teksańskiego chili. Papryka doskonale komponuje się z pozostałymi warzywami oraz przyprawami, a także z roślinnym mięsem mielonym, które sprawia, że nasze Chili Sin Carne jest bardzo sycące. Całość tworzy bardzo ciekawą i apetyczną mieszankę. Danie obiadowe jest wartościowym źródłem białka i zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Brak konserwantów, glutaminianu oraz fosforanów i barwników, a także niska zawartość tłuszczów nasyconych sprawia, że posiłek przygotowany z Chili Sin Carne Primavika będzie bardzo pożywny i zdrowy.                                                                                                                                                                                                                                                                                      Chili Con Carne to tradycyjna potrawa z Teksasu, który przed laty był stanem hiszpańsko-meksykańskim, dlatego teksańskie chili często kojarzy się z kuchnią meksykańską i podawane jest z meksykańskimi tortillami lub nachos. Nazwa Chili Con Carne pochodzi z języka hiszpańskiego. W przetłumaczeniu na język polski oznacza dosłownie chili z mięsem. Z kolei Chili Sin Carne to po polsku chili bez mięsa.

Wegańskie danie obiadowe Chili Sin Carne to klasyczna potrawa kuchni teksańskiej, która oryginalnie podawana jest z meksykańską tortillą lub z ryżem. Nasza wersja idealnie pasuje także do nachosów oraz naleśników. Chili Sin Carne będzie doskonale komponowało się także z plackami ziemniaczanymi i wieloma innymi daniami w klimacie teksańskim lub meksykańskim.

DANIE OBIADOWE – ROŚLINNY SOS POMIDOROWY Z PAPRYKĄ, FASOLĄ CZERWONĄ I KUKURYDZĄ. PRODUKT PASTERYZOWANY.
Składniki:
woda, czerwona papryka 25%, ugotowana czerwona fasola 19%, koncentrat pomidorowy 16%, teksturowane białko grochu 12%, kukurydza konserwowa (ziarno kukurydzy, woda, sól) 11%, cebula, ekstrakt drożdżowy, skrobia kukurydziana, olej rzepakowy, przyprawy, sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), chili 0,1%, zioła (zawierają seler).
Produkt może zawierać: soję i gorczycę.

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (160 g)% RWS* w porcji (160 g)
1Wartość energetyczna343 kJ / 81 kcal549 kJ / 130 kcal6%
2Tłuszcz1,4 g2,2 g3%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g0,3 g2%
4Węglowodany9,8 g16 g6%
5w tym cukry1,9 g3,0 g3%
7Białko6,7 g11 g21%
8Sól0,76 g1,2 g20%
6Błonnik1,5 g2,4 g-
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 2 sugerowane porcje produktu.

Masa netto: 470 g
Kod EAN: 5900672307986