Menu

…z nerkowców jabłko i cynamon

ORYGINALNE POŁĄCZENIE SMAKÓW

  • Źródło błonnika
    Źródło błonnika
  • VIVA DLA WEGETARIAN I WEGAN

…z nerkowców jabłko i cynamon

ORYGINALNE POŁĄCZENIE SMAKÓW

Pasta z nerkowców jabłko i cynamon wyróżnia się fantastycznym smakiem i zawartością wielu sprzyjających zdrowiu składników. Znajduje się w niej aż 80% orzechów nerkowca, które są skarbnicą witaminy B6, wpływającej na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz odpowiednią produkcję czerwonych krwinek. Co więcej, dzięki innym witaminom z grupy B orzechy te sprzyjają zmniejszaniu uczucia zmęczenia i znużenia, a wszystko dlatego, że podnoszą poziom serotoniny. Ich jedzenie zaleca się także osobom chorującym na nadciśnienie tętnicze i choroby serca – zawarte w nich magnez i potas pomagają w regulowaniu pracy układu krwionośnego.                                                                                                                                                                                                                                                                                              Nasza pasta to nie tylko nasiona nanercza zachodniego. Obecne są w niej jeszcze m.in. suszone jabłka, które są źródłem zapobiegających starzeniu się organizmu i nowotworom przeciwutleniaczy oraz cynamon, wspomagający trawienie i obniżający poziom cholesterolu we krwi.

Orzechy nerkowca są wykorzystywane nie tylko do past, ale też do przyrządzania deserów. Jednym z najbardziej znanych jest kaju barfi, odmiana indyjskiej słodkości barfi. Serwuje się ją nad Gangesem zazwyczaj z okazji świąt i uroczystości (króluje na stołach podczas obchodów święta Diwali). Tradycyjnie przygotowywana jest z rozdrobnionych orzechów nerkowca, karmelu, masła i mleka, ale coraz częściej pojawiają się wersje z owocami lub przyprawami np. z cynamonem.                                                                                                                                                                                                                                                                                              Wzbogacona suszonymi jabłkami i cynamonem pasta z nerkowców to fantastyczny dodatek do śniadań np. owocowych owsianek, omletów czy kanapek. Można ją wykorzystać też do pieczenia ciast lub tortów – rewelacyjnie łączy się ze słodkim smakiem kruszonki lub sernikiem.

PASTA Z PRAŻONYCH ORZECHÓW NERKOWCA Z DODATKIEM KAWAŁKÓW SUSZONEGO JABŁKA I CYNAMONU.
Składniki:
prażone orzechy nerkowca 80%, cukier puder, suszone jabłka 3%, olej rzepakowy, cynamon mielony 0,3%, sól morska, naturalny aromat karmelowy z innymi naturalnymi aromatami.
Produkt może zawierać sezam, soję, orzeszki arachidowe i inne orzechy.
Olej z orzechów na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.

Tabela wartości odżywczych w produkcie

 

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (25 g)% RWS** w porcji (25 g)
1Wartość energetyczna2393 kJ / 575 kcal598 kJ / 144 kcal7%
2Tłuszcz41 g10 g14%
3w tym kwasy tłuszczowe nasycone7,7 g1,9 g10%
4Węglowodany38 g9,6 g4%
5w tym cukry18 g4,5 g5%
8Białko13 g3,1 g6%
9Sól0,35 g0,09 g2%
7Błonnik3,1 g0,8 g-
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 7 sugerowanych porcji produktu.

Masa netto: 185 g
Kod EAN: 5900672302301